20 Temmuz 2015 Pazartesi

Seyahate Başlamadan Önce

                                Selam,
           Bugün size seyahate başlamadan önce benim neler yaptığımı anlatacağım. Belki ilham alırsınız belki siz de yapmak istersiniz falan filan...
           1- Yemek yemeyi ve değişik tatlar denemeyi seviyorsanız, kim sevmez gerçi, gideceğiniz yerin mutfağını araştırın. Hangi restoran iyiymiş bakın. Zomato, Foursquare bunun için var. Misal Urla'da enginar tatlısı yemek kimin aklına gelir değil mi?
           2- Müze gezmeyi seviyorsanız ya da şehirde keşfedilmemiş yer bırakmayacaksanız Google sizi bekler. Ayrıca tur ile gitmeyi düşünüyorsanız istediğiniz yerleri gezdirdiğine emin olun. İstanbul'da Atatürk Arboretrumu var. O ne mi?
           3- Turlarla giderim rahat rahat gezerim diyenlerdenseniz erken rezervasyon, bayram fırsatı ne varsa bir bakın. Tur beni sarmıyor diyenlerdenseniz de pansiyon, kamp alanı sizin gezmek istediğiniz yerlere uzaklığı... Hepsi sizde! Eh, güzel bir tatile kolay çıkılmıyor tabii!
           4-Her şeyi ayarladınız, evet! Sıra geldi çanta toparlamaya. Çılgın çanta toplama teknikleriyle bu bavullara neler sığdırılmadı yahu! Tüm boşlukları doldurduğunuzdan emin olun. Ayrıca tişörtleri pantolonları vs rulo biçiminde katlamak yer tasarrufu yapmanızı kolaylaştırıyor, haberiniz olsun. Beş çift ayakkabı da götürmeyin! Ayrıca bilerek eski kıyafetlerle tatile çıkarsanız orada gördüğünüz bir şeyi almakta ve eski olanı atmakta daha az tereddüt edersiniz. Bu özellikle uçakla seyahat edeceklere öneri. O bavulu dolduruyoruz ama hepsini giymiyoruz. Acı ama gerçek.
          5- En ufak ters giden bir şeyde hemen moralinizi bozmayın. Sonra bu tatilinizi etkiliyor. Ben yaptım, oradan biliyorum. Daha sonra onu da gülerek hatırlıyorsunuz. İyi tatiller.
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder